100 Илустрирани басни од ЕЗОП – басни со поуки

Автор: Езоп
Издавач: Едука Мак | Јазик: Македонски | Година: 2017
Оригинален наслов: 100 Илустрирани басни од ЕЗОП | Бр. на страни: 108 | Димензии: 20х27 | Корица: мека

Краток опис: Во оваа книга со наслов 100 ИЛУСТРИРАНИ БАСНИ ОД ЕЗОП, направен е избор на точно 100 кратки басни, во кои главни јунаци се животните. Преку особините на животните, всушност, се исмејува некои особини на луѓето, кои воразличните животни ситуации реагираат различно. Во басните како чести особини се наѕираат подмолноста, итрината, лакомоста, но и добрината, правдианта и мудроста. Уникатноста на оваа книга е во тоа што секоја басна од Езоп е претставена илустративно, со насликани ликови во различни ситуации, со живи и привлечни бои. Со помош на оригиналните илустрации, за прв пат кај нас, читателот има можност да ја доживее секоја басна не само преку текст туку и преку слика, која го надополнува текстот и го надополнува неговото олицетворение.

Цена: 520 ден

2 на залиха

Спореди
Продавач Едука Мак

Report an abuse for product 100 Илустрирани басни од ЕЗОП – басни со поуки

Категорија:
ИСБН: 01

Questions and Answers

You are not logged in