Англиско-македонски текстилен поимник

Издавач: Датапонс | Јазик: Македонски | Година: 1996
Оригинален наслов: Англиско-македонски текстилен поимник | Бр. на страни: 347 | Димензии: 130х200 | Корица: /

Овој поимник обработува околку три илјади поими кои се среќаваат во текстилната технологија, при што за поедноставните е дадено буквално значење, а посложените, повеќезначајните се поопширно објаснети и дополнети со слики и дијаграми. Во Поимникот се внесени поими од специјалистичките текстилни технологии (предење, боење, ткаење, доработка, неткаен текстил, текстилна хемија, технологија на влакна), додека поими од општата техничка терминологија и терминологијата од секојдневниот говорен јазик се дадени само во обем и значење кои се во тесна врска со текстилната технологија. Овој стручно-научен труд е наменет за студентите од текстилната насока, а може корисно да им послужи на сите стручни кадри вработени во текстилната индустрија и научните институции, чиј домен на работа и истражување е текстилот.

Цена: 750 ден

Распродадено

Извести ме кога производот ќе биде на залиха

Спореди
Продавач ДАТАПОНС

Report an abuse for product Англиско-македонски текстилен поимник

Категории: , ,
ИСБН: 9989789002

Questions and Answers

You are not logged in