Едукативна игра математика Есколорио

Издавач: ТРИМАКС | Јазик: Македонски | Година: 2015
Оригинален наслов: Едукативна игра математика Есколорио | Бр. на страни: 1 | Димензии: / | Корица: мека

Едукативно-дидактичките материјали по математика (според Кембриџ програмата) се наменети за деца од 4 до 8 години. Дидактичките средства ќе им помогнат на децата правилно да ги совладаат основните елементи на математичката  писменост: броеви, знаци (+, -, =, ), бројна оска, броеви до 100 и нивно собирање, одземање, множење и делење, 2Д форми, дропки, мерка на време... Материјалот служи за практична примена и олеснување во совладување на материјалот по математика, како во училиште така и за вежбање дома.   Едукативно-дидактичките средства се изработени по стандардите на наставната програма по математика, која се користи во образованието во Македонија.

Цена: 350 ден

47 на залиха

Спореди
Продавач ТРИМАКС

Report an abuse for product Едукативна игра математика Есколорио

Категорија:
ИСБН: 608204214 - X

Questions and Answers

You are not logged in