Јумеихо терапија

Издавач: Концепција | Јазик: Македонски | Година: 2021
Оригинален наслов: Hipbone yumeiho therapy | Бр. на страни: 253 | Димензии: 210X140 | Корица: мека

ЈУМЕИХО методот е познат и под името КОЦУБАН или КОЦУБАН ЈУМЕИХО што значи: КОЦУБАН- колкови; ЈУ- буткање нагоре, подигање, зголемување; МЕИ – животна сила, витална енергија; ХО – техника, метод. Метод за подигнување на виталната енергија преку нормализирање на колковите.             Јумеихо е мануелна терапија и се состои од три метода: Обработка на меки ткива (зборот масажа е ризично да се употреби). Основна техника е притисок под агол од 90 степени, повлекување и галење по одредени линии. Акупресура, или притисок со задржување на одредени точки. Третиот метод е корекција или местење на ‘рбетот и периферните зглобови.             Горните методи се главно средство за нормализирање на растроените зглобови, на втврднатите мускули, на лимфниот и крвниот застој. Се постигнува исчезнување на болките, возобновување на физиолошките функции во нивните нормални граници, се создава полна проодност на крв и лимфа.             Јумеихо терапијата е ефективен природно-физиолошки метод на безмедикаментозна терапија при функционалните растројства на човекот.    Христо Хаџикимов – Јумеихо инструктор 5 дан

Цена: 375 ден

0 на залиха

Спореди
Продавач Концепција

Report an abuse for product Јумеихо терапија

Категорија:
ИСБН: 978-608-231-371-9

Questions and Answers

You are not logged in