Белешки на еден стар гад

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2023
Original title: Notes of a Dirty Old Man | Num. of pages: 314 | Dimensions: 180x110 | Cover: мека

„Белешки на еден стар гад“ е збирка „колумни“, како што ги нарекува авторот, кои Чарлс Буковски ги пишувал за својата колумна во андерграунд списанието Опен сити од Лос Анџелес, во периодот од 1967 до 1969 година, во кои на свој добро познат начин, овојпат заземајќи гард на мудра будала, коментира разни актуелни општествени и книжевни теми и раскажува голем број фиктивни и автобиографски приказни, но овојпат занемарувајќи ги и правописните правила, со тоа давајќи им анархичен тон на текстовите. Навлегувајќи од една во друга приказна, Буковски го води читателот низ безброј незамисливи ситуации, моќни сцени, груб јазик, низ палета од ликови од најдолните слоеви на општеството, со што се добива впечаток дека станува збор, пред сѐ, за збирка кратки раскази. „Белешки на еден стар гад“ имале силен одек во американското општество, до таа мера што ФБИ отворило досие за Буковски како резултат на неговата колумна.

Price: 400 ден

19 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product Белешки на еден стар гад

Category:
SKU: 978-608-4869-91-7

Questions and Answers

You are not logged in