Капетанот Торнадо

Publisher: Либи | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: Kapetan Tornado | Num. of pages: 214 | Dimensions: 21 см | Cover: /

Морето е сино, како и небото. Капетанот Торнадо ја потпевнува песната „Ој, море длабоко...“. Ностромот Стипе Сипа загрижено се мурти и скришум го набљудува капетанот – знае дека нешто не е во ред.

На предната палуба на бродот „Иглица“ патуваат педесет момчиња, а капетанот Торнадо е загрижен поради нив. Стариот морски волк не им верува многу на луѓе од копното. Ниту на возрасните, ниту на децата.

И со право. Тие педесет мали главички му го претвораат животот во кошмар. И да не беа нивните педесет сестри, кој знае дали капетанот Торнадо воопшто ќе се „разбудеше“ од тој кошмар...

Price: 250 ден

19 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Капетанот Торнадо

Categories: , ,
SKU: 978-608-259-484-2

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Капетанот Торнадо”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in