Мистеријата во Стајлс

Publisher: ИКОНА | Language: Македонски | Year: 2021
Original title: The mysterious affair at styles | Num. of pages: 161 | Dimensions: 20 | Cover: /

Првиот роман на Агата Кристи, Мистериозната афера во Стајлс, беше резултат на смелоста на нејзината сестра Меџ која ја предизвика да напише приказна. Приказната започнува кога Хестингс е вратен во Англија од Првата светска војна поради повреда и е поканет да го помине своето боледување во прекрасниот Стајлс Корт од неговиот стар пријател Џон Кевендиш. Овде, Хестингс ја запознава маќеата на Џон, г-ѓа Инглеторп, и нејзиниот нов сопруг, Алфред. И покрај мирното опкружување Хестингс почнува да сфаќа дека нешто не е во ред. Кога г-ѓа Инглеторп е пронајдена отруена, сомнежот паѓа врз семејството, а друг стар пријател, Херкул Поаро, е поканет да истражи. Имагинацијата е добар слуга, а лош господар. Наједноставното објаснување е секогаш најверојатно. Херкул Поаро Иако ова е можеби првата објавена книга на госпоѓицата Агата Кристи, таа ја навестува итрината на исклучителен автор. The New York Times Book Review

Price: 499 ден

5 in stock

Compare
Sold By ИКОНА

Report an abuse for product Мистеријата во Стајлс

Categories: , ,
SKU: 978-608-66669-6-5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Мистеријата во Стајлс”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in