Авантурите на Мечокот Меглен

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: The Adventures of Buster Bear | Num. of pages: 84 | Dimensions: 140х200 | Cover: мека

Кога Мечокот Меглен ќе се насели во Зелената гора, дружељубивиот силеџија предизвикува вистински урнебес, зашто во шумата со години не живееле мечки. И навистина, набргу Меглен има низа препирки со Малата видра Јоцо, Црвената верверица Дрдорка, Синчето на фармерот Симоски, па дури и со една тврдоглава метална кантичка! Вакви и други забавни лудории се чудесно раскажани во оваа интересна сказна. Сместена во бесконечниот свет на жуборливите потоци, небесните синила и зелените кории, приказната исто така нуди корисни лекции за опасностите од лакомоста, горделивоста и нечувствителноста. Текстот, отпечатен со големи букви лесни за читање, е збогатен со шест прекрасни илустрации базирани на оригиналите од Харисон Кеди.

Price: 199 ден

20 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Авантурите на Мечокот Меглен

Category:
SKU: 978-608-259-361-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Авантурите на Мечокот Меглен”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in