Homo ludens : студија за елементот игра во културата

Publisher: Мартина | Language: Македонски | Year: 2023
Original title: Homo ludens: Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur | Num. of pages: 320 | Dimensions: 20 | Cover: /

Во „Homo ludens“, холандскиот филозоф Јохан Хуизинга ја дефинира играта како централна активност во процутот на општествата. Како и цивилизацијата, играта бара структура и учесници кшто се подготвени да создаваат во граници. Почнувајќи од Платон, Хуизинга го следи придонесот на „Homo ludens“, или „Човекот играч“ низ средновековните времиња, ренесансата и во нашата модерна цивилизација.

Price: 480 ден

5 in stock

Compare
Sold By Мартина

Report an abuse for product Homo ludens : студија за елементот игра во културата

Categories: ,
SKU: 978-608-4995-09-8

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Homo ludens : студија за елементот игра во културата”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in