Кога светот беше млад

Publisher: Арс ЛИБРИС | Language: Македонски | Year: 2016
Original title: Als die Welt noch jung war | Num. of pages: 184 | Dimensions: 135х200 | Cover: мека

Јирг Шубигер (Jürg Schubiger, 14 октомври 1936 – 15септември 2014) е швајцарски психотерапевт и автор на книги за деца. Добитник е на Германската награда за литература за млади (Deutscher Jugendliteraturpreis) во 1996 година за Кога светот беше млад (Als die Welt noch jung war, 1996).


"Кога светот беше млад" е збирка на крајно оригинални бајковито-филозофски приказни што со својата слоевитост и духовитост ги анимираат и децата и возрасните. Во овие приказни, секојдневните предмети, растенијата и животните се здобиваат со сосема нови значења, надминувајќи ја границата во светот на фантастичното и менувајќи го нашиот светоглед. 

Полни со непостојни нешта и невозможни заплети, духовитите приказни на Шубигер постојано го изненадуваат и го замислуваат читателот. Бидејќи, кога светот беше млад, градовите патуваа, камилите зборуваа, ѕвездите се вљубуваа во луѓето и се спуштаа од небото долу на земјата... Се случуваше и самиот ѓавол да седне во училишна клупа, а кога смртта ќе дојдеше по некого, умееше и да му прости.

Price: 390 ден

50 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Кога светот беше млад

Categories: ,
SKU: 978-608-247-611-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кога светот беше млад”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in