По трагите на Црниот Петар

Publisher: Антолог | Language: Македонски | Year: 2023
Original title: Tragovica Crnog Petra | Num. of pages: 176 | Dimensions: 21 | Cover: мека

Часовниците спијат. Времето чека.

Добропознатата дружина тринаесетгодишни девојки и момци ги очекува ново искушение во градскиот парк. Малеч бара од нив да му ја вратат ќерката Лазули. За да ја реализираат задачата, добиваат можност да го сопрат времето. Меѓутоа, паркот е граница меѓу два света, а границата ја чува Црниот Петар.

Возбудлива како интересен филм, оваа приказна ќе ја потврди силата на другарството. Оваа драматична и застрашувачка, но и топла и урнебесно духовита приказна, прекрасно ја заокружува сагата за тинејџерите кои се соочуваат со натприродни сили.

Со последниот дел од трилогијата станува очигледно дека Мореа Баниќевиќ се издигнува во една од водечките авторки на жанровска литература за деца и млади во регионот.

Price: 300 ден

5 in stock

Compare
Sold By Антолог

Report an abuse for product По трагите на Црниот Петар

Category:
SKU: 978-608-243-668-5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “По трагите на Црниот Петар”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in