Бегство во Будим

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2023
Original title: Útěk do Budína | Num. of pages: 212 | Dimensions: 21 | Cover: /

Оваа книга е една од најдобрите класици од чешката книжевна ризница, која има моќ да инспирира дури и денес поради разбирливиот и модерен дискурс што ја прави актуелна и блиска до современиот читател. Кога раскажува Ванчура, тоа го прави со љубов. А љубовта ги објаснува сите мистерии и ги поништува сите други закони. Покрај љубовта како основа за одредени животни одлуки, главната линија на акција во оваа книга се неуспешните соништа. Романот го следи животот на Јана, млада студентка која живее во Прага и бега со нејзиниот љубовник во Будим. Нејзиното бегство и напуштањето на нејзината мајка ги изненадува и ги разочарува сите. Но, откако се мажи за својот сакан, таа наскоро сфаќа дека љубовта не е доволна за да се обезбеди среќа…

Price: 400 ден

5 in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Бегство во Будим

Categories: ,
SKU: 978-608-201-507-1

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Бегство во Будим”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in