Карбид

Original title: Карбид | Num. of pages: 262 | Dimensions: 13X20 | Cover: /

Дејството во овој авантуристички роман е сместено во жешкото лето 2015 година, кога група ентузијасти одлучуваат да изградат фонтана во чест на „обединувањето со Европа“. За што навистина им треба фонтаната, што се крие во нејзината позадина и што ќе се крие под неа, за колку пари може да се купат човечки органи и како сѐ може да се заработи на унгарската, романската и словачката граница – дознаваме низ духовит оптимизам и префинет песимизам. Затоа што дури и „нашите свештеници ќе одржуваат богослужби во храмовите молејќи се да не се укинат границите. Оти ако ни ги укинат, ќе исчезне и смислата на шверцот, па сите ние овде ќе пцовисаме од глад.“

Price: 370 ден

30 in stock

Compare
Sold By Издавачка Куќа Муза

Report an abuse for product Карбид

Categories: , , , , ,
SKU: 9786084906384

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Карбид”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in