Мелита

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2023
Original title: Melita | Num. of pages: 436 | Dimensions: 20 | Cover: /

Мелита е првиот општествено-социјален роман во хрватската книжевност. Се зборува за современите општествени настани, падот на аристократијата и лицемерието на високото општество во Загреб. Романот ја следи судбината на една жена припадничка на тоа општество, која завршува со пропаст и ментално растројство. Навидум благородна, срдечна и морална, таа е сè освен тоа. Всушност, таа е само добра актерка и голема заводничка, која поради неможноста да ги контролира своите страсти и нагони истовремено психички уништува многу други ликови во романот, каде мајсторски се испреплетени љубовта, емоциите, лицемерието, надежта и копнежот.

Price: 500 ден

5 in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Мелита

Categories: ,
SKU: 978-608-201-504-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Мелита”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in