Свињите

Original title: Las Chanchas | Num. of pages: 228 | Dimensions: 129 x 198 cm | Cover: /

Во оваа пародија за киднапирање и исчезнување – „свињите“ е колоквијален термин за луѓето кои исчезнаа за време на аргентинската диктатура во 1970-тите.

Авторот Бруцоне ја раскажува судбината на две девојки, кои веруваат дека се киднапирани и бараат засолниште, приближувајќи се кон млад човек кој во тој момент го носи ѓубрето надвор. Енди се согласува да ги заштити девојките, но плашејќи се од можните реакции на неговата сопруга, тој одлучува да ги чува како тајна во просторијата каде што вежба караоке. Чичко Гордини е соучесник на Енди низ целата приказна, а заедно, двете девојки и нивните чувари - или киднапери? - ќе доживеат низа авантури кои пркосат на каква било логика или судбина.

Бруцоне во оваа книга сугерира свет на целосна слобода и бес, реалност која се граничи со апсурдот. Па така, марсовци, зајачици и лудо киднапирање се само некои од елементите во овој фиктивен универзум.

Price: 299 ден

8 in stock

Compare
Sold By Прозарт Медиа

Report an abuse for product Свињите

Category:
SKU: 978-608-256-015-1

Questions and Answers

You are not logged in