120 златни правила во трговијата

Publisher: ИКОНА | Language: Македонски | Year: 2009
Original title: 120 златни правила во трговијата | Num. of pages: 120 | Dimensions: 21 см | Cover: мека

Не треба да верувате дека богатството само ќе ви дојде. За да го стекнете вие морате:

Да го поставите претпријатието на здрави основи;
Да располагате со потребниот капитал;
Вредно да работите;

Секогаш да бидете на работа, без чести и долги одмори и отсуства,зашто сопственикот на едно претпријатие мора постојано и лично да врши надзор.

Да имате или насочено образование (кое ќе ви биде од користдоколку го имате), или барем способност да ја разбирате трговската дејност, брзо да одлучувате и да се донесувате правилни одлуки кога што да правите.;

Да бидете уреден, многу уреден;
Да умеете да говорите и да убедувате;
Да бидете многу љубезен и да се грижите да го услужите вашиотмуштерија, па макар и по цена на сосема минимална заработка.

Кон персоналот да бидете тактичен но цврст, потоа правичен идарежлив, зашто добрите помошници треба достојно и да ги наградите;

Без премислување да го отпуштите секој вработен со чија работаили однесување сте незадоволен. Не заборавајте дека лошите работници ги расипуваат добрите и дека еден лош работник, што и да ветува, тешко ќе се поправи ако остане на истото работно место, кај истиот газда, и покрај истите другари; може да се поправи единствено во друга средина;

Најпосле во сé да бидете исправни, да го почитувате дадениот збор и да работите така што да нема сомнеж во вашата чесност;

Price: 399 ден

1 in stock

Compare
Sold By ИКОНА

Report an abuse for product 120 златни правила во трговијата

Category:
SKU: 978-9989-168-88-8

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “120 златни правила во трговијата”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in