Бушава азбука

Publisher: Чудна шума | Language: Македонски | Year: 2022
Original title: Бушава азбука | Num. of pages: 64 | Dimensions: 230 x 280 мм | Cover: тврда

Поминаа повеќе од 35 години откако беше создадена култната ТВ-серија за деца, а по неа и сликовницата „Бушава азбука“ на Горан Стефановски, со илустрации на Душан Петричиќ. Со „бушавите букви“ растеа генерации и генерации, учејќи го македонскиот јазик и скапоцените подзаборавени, архаични зборчиња кои се одраз на неповторливата македонска книжевност, култура и традиција. Конечно, во 2022 година, го доживуваме резиданието на оваа вредна книга, од која сега можат да читаат денешните мали „бушави глави“ и растат денешните, нови генерации, негувајќи го македонското културно наследство.

Price: 720 ден

4 in stock

Compare
Sold By Чудна шума ИД-Концепт консалтинг и дизајн

Report an abuse for product Бушава азбука

Category:
SKU: 978-608-4938-30-9

Чудна шума ИД-Концепт консалтинг и дизајн

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Бушава азбука”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in