Моќта на цврстиот карактер

Publisher: Антолог | Language: Македонски | Year: 2020
Original title: Grit: The Power of Passion and Perseverance | Num. of pages: 384 | Dimensions: 13×20 | Cover: мека

Зошто некои луѓе успеваат, а други не?

Споделувајќи сознанија од своите истражувања, Анџела Дакворт објаснува зошто талентот е речиси неважен за постигнување успех. Наместо тоа, вели таа, вистинските достигнувања се определени од сосема поинакви лични особини како што е препознавањето на страста и истрајноста до остварување на целта.

Анџела целото детство го слушала својот татко како ѝ вели: „Не, дефинитивно не си гениј“. Сепак, мошне млада ја добила стипендијата „Мекaртур“, која се нарекува „стипендија за гении“ и е симбол на официјалното признавање на исклучителноста.

Потпирајќи се на својата лична исповед и професионално истражување, Дакворт го опишува патот на учење, дообразување и советување, со што покажува дека она што навистина води до успех не е генијалноста, туку посебен спој на карактерот во кој се вплеткани страста и долготрајната упорност.

Прониклива, остроумна, победнички настроена, ова е книга што го менува животот – задолжително четиво за секој што сака да успее!

Price: 500 ден

8 in stock

Compare
Sold By Антолог

Report an abuse for product Моќта на цврстиот карактер

Category:
SKU: 978-608-243-420-9

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Моќта на цврстиот карактер”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in