Ти ќе иновираш: како израелската генијалност го поправа светот

Автор: / , Ави Јориш
Publisher: Магор | Language: Македонски | Year: 2021
Original title: Thou shalt innovate: How Israeli ingenuity repairs the world | Num. of pages: 262 | Dimensions: 165х235 | Cover: мека

Ти ќе иновираш ги опишува чудесните израелски иновации кои колективно ги менуваат животите на милијарди луѓе низ целиот свет и истражува зошто израелските иноватори од сите вери се чувствуваат обврзани да го направат светот подобро место. Ова е приказна за тоа како Израелците помагаат да се нахранат гладните, лекуваат болните, заштитат незаштитените и како да се направи пустината да процвета. Израел игра несразмерно голема улога во помагањето да се решат некои од најголемите светски предизвици така што повлекува енергија од душата на нацијата, духот на тикун алам – еврејскиот концепт на поправање на светот.

Price: 490 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Магор

Report an abuse for product Ти ќе иновираш: како израелската генијалност го поправа светот

Categories: , , ,
SKU: 978-608-223-666-7

Questions and Answers

You are not logged in