Деловна динамика: системско размислување и моделирање на комплексниот свет

Publisher: Датапонс | Language: Македонски | Year: 2016
Original title: Business Dynamics: Systems Thinking and Modeling for a Complex World | Num. of pages: 1008 | Dimensions: 200х235 | Cover: /

Водечки авторитет денес на темата деловна динамика е авторот, професор по менаџмент на МИТ и директор на групата за деловна динамика, Џон Д. Стерман. Целта на Стерман е да објасни, во вистински формат на учебник, што е деловна динамика и како може успешно да се примени за решавање деловни и организациски проблеми. Деловна динамика е истовремено и користен пристап кон решавање на организациските проблеми на професионално ниво, и област на студии во деловните, инженерските и социјалните и физичките науки. Книгата воведува моделирање на деловна динамика за анализа на политиката и стратегијата, со акцент на деловните апликации и апликациите на јавната политика. Динамиката на системот е истовремено идејна алатка и моќен метод за моделирање. Ова овозможува градење компјутерски симулации на комплексни системи. Овие симулации потоа можат да се користат за тестирање на ефективноста на различните политики за деловните резултати.

Price: 2304 ден

7 in stock

Compare
Sold By ДАТАПОНС

Report an abuse for product Деловна динамика: системско размислување и моделирање на комплексниот свет

Categories: , , ,
SKU: 9786082220932

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Деловна динамика: системско размислување и моделирање на комплексниот свет”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in