Книга за петте прстени

Publisher: ИКОНА | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: A Book of Five Rings | Num. of pages: 135 | Dimensions: 18 см | Cover: мека

„На Wall Street, кога Мусаши зборува, луѓето слушаат“
Time Magazine

„Читајте ги поуките на Мусаши како поуки од најновите бизнис-менаџмент гуруа. Секој би можел да успее во бизнисот спроведувајќи ја проникливоста за конфликт и стратегија на Мусаши.“
INC Magazine

Ова за првпат е запишано во петте книги за Земјата, Водата, Огнот, Традицијата (Ветерот) и Празнината. Ова е Патот за луѓето кои сакаат да ја научат мојата стратегија:

• Не размислувајте нечесно.
• Патот се достигнува преку вежбање.
• Запознајте се со секоја вештина.
• Научете ги патиштата на сите професии.
• Разликувајте ги добивката и загубата како што се сфатени од светот.
• Развијте интуитивно расудување и разбирање за сè.
• Забележувајте ги работите кои се незабележливи.
• Обрнувајте внимание дури и на ситниците.
• Не правете ништо залудно.

Извадок од КНИГАTA ЗА ПЕТТЕ ПРСТЕНИ

Price: 399 ден

2 in stock

Compare
Sold By ИКОНА

Report an abuse for product Книга за петте прстени

Categories: , ,
SKU: 978-9989-168-97-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Книга за петте прстени”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in